БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

Талија (grč. Thalia, Thaleia) мит. 1. једна од три грације; 2. једна од девет муза, муза заштитница драмског песништва, нарочито комедије; отуда: Талијин храм = позориште. – Милан Вујаклија, Лексикон страних речи и израза

талија (arap. tali’, tur talih) срећа, нарочито: добра срећа; звезда под којом се неко родио; судбина. – Милан Вујаклија, Лексикон страних речи и израза

Талија Издаваштво основана је у години великих јубилеја, 100 година од почетка Великог рата, 150 година од смрти Вука Караџића и 150 година рођења Бранислава Нушића чија су сабрана дела наш први пројекат. Талија Издаваштво је издавачка кућа, чије се седиште налази у ратној престоници, Нишу.  Оснивач је Павле Деспотовић студент Историје на Филозофском факултету у Нишу.

До сада смо објавили, поводом 150 година од рођења, јублирана Сабрана дела Бранислава Нушића у 20 књига. Два капитална пројекта која су уследила су Сабрана дела Борисава Станковића у 6 књига и Јована Јовановића Змаја (3.Маја) у 16 књига.

На основу наших почетних, капиталних пројеката може се закључити да је наш главни мотив очување традиције и српске књижевности као и ускрснуће старе, можда помало заборављене, књижевности, као и естетика наших издања. Колико полажемо у лепоту и квалитет наших књига говори то да су Сабрана дела Бранислава Нушића, као рођендански поклон, добила своја слова чији је аутор млада нишка дизајнерка Сања Девић.

Желимо да својим деловањем створимо наследнике великих српских писаца, главних актера у писању историје домаће књижевности.


Пун назив правног субјекта: Талија издаваштво доо Доња Врежина
Делатност и шифра делатности: издаваштво 5811
Матични број: 21035378
Порески број: 108618815
Адреса: Толстојева 1, 18000 Ниш
Контакт телефон: 0655051577

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: