БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

Талија блог

Књиге које треба прочитати
 • О испуњеном предсказању

  О испуњеном предсказању

  237. Писмо

  Хаџи А . Васићу: О испуњеном предсказању

  Молио сам те, да ми пишеш о твом хаџилуку у Јерусалим, и ти си ми врло красно све описао. Ради користи наших читалаца а с твојом дозволом ја ево објављујем један део твога описа:

  "Двадесет година спремао сам се за Јерусалим. Све сам се спремао да одем, и свом душом знао сам да морам отићи, али није се дало пре рока што је од Бога Високога. По селу беху ме почели исмевати. Како 'но цар Давид пише: и бијах подсмијех свима около мене, тако и ја. Али ја нисам марио. Мени је дато од Бога Високога у сну предсказање, и ја сам осећао, да се оно мора извршити. А то је било овако: пре двадесет година падне ми у руке књига

  Прочитај више
 • Стеван Сремац о краљу Милану или Јусуф-агини политички назори

  Стеван Сремац о краљу Милану или Јусуф-агини политички назори

  Било је то 1889. године, оне године кад је краљ Милан абдицирао а после се кренуо у света места. И што смо даље од тих догађаја, све више нам се намеће једно упоређење. Реч је о покојном краљу Милану. Ма колико да је тај владар имао мана, ма колико да је и сам носио зао удес свој у себи и у делима својим, ипак остаје он једна импозантна уистини трагична личност у историји нашој, личност чија судбина код осетљивих и питомих људи мора будити сажаљење. Јер, за све што га је у животу снашло, није он сам крив него и сви ми. Данас је то још можда рано и непопуларно казати, али ће иза нас доћи поштенија генерација; једна генерација која ће метнути руку на срце при пресуди, која ће говорити „и к себи и од себе”. Тада ће овај мученик добити прави суд свој. Неће ваљда довек званични и полузванични историци писати историју! Време ће учинити своје.

  Прочитај више
 • Божићно снижење

  Божићно снижење

  Драги наши читаоци,

  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо сада већ традиционалним Божићним снижењем:

  • 25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге

  • 30% попуста на 3 купљене књиге

  • 40% попуста на 4 купљене књиге

  • уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.

  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.

  Прочитај више

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: