Prodaja! Josif Pančić Pogledaj veće

Dostupno samo putem interneta!

Josif Pančić - Iz prirode

Novo

Format: A5
Broj strana: 190
Pismo: Ćirilica
Povez: Broš
Godina izdanja: 2015

Detaljnije

41 Stavke

350,00 RSD

-30%

500,00 RSD

Add to wishlist

Više informacija

Josif Pančić - Iz prirode

Josif Pančić (1814 — 1888) je bio srpski lekar, botaničar i prvi predsednik Srpske kraljevske akademije. Otkrio je novu vrstu četinara koja je po njemu nazvana Pančićeva omorika, a po njemu je nazvan i najviši vrh Kopaonika (Pančićev vrh) na kome se nalazi mauzolej sa njegovim posmrtnim ostacima.

Ovo delo je jedan mali deo spisa Pančićevih, izabrani su poglavito oni, koji su po sadržaju svome pristupačniji za širu publiku i krug čitalaca.

Izdajući ovo nekoliko sastava dr. Jos. Pančića, odužujemo se spomenu ovog učenog Srbina, i na srećan način ispunjavamo svoj program, nadajući se, da će ujedno zadovoljiti i jednu potrebu svojih čitalaca, kojih, Bogu hvala, i rodoljubivom zauzimanju prijatelja srpskog naroda i njegove knjige, ima u svemu Srpstvu.

Čije ime i zaslužuje da se čuje pre u svemu Srpstvu, od imena Pančićeva, koji je celog veka svoga živeo i radio izučavajući svoju Srpsku Zemlju i njenu kitnjastu i bogatu prirodu, Pančića, koji sa samrtne postelje daje Akademiji svoj poslednji amanet, da se Akademija Nauka posveti u prvom redu izučavanjem Srpstva i Balkanskog Poluostrva, gde nam je prošlost zakopana i odakle treba da vaskrsne naša bolja budućnost, koju on vidi, svojim duhovnim očima, pre no što će se rastati sa Srpstvom i životom.

Kritike

Napišite kritiku

Josif Pančić - Iz prirode

Josif Pančić - Iz prirode

Format: A5
Broj strana: 190
Pismo: Ćirilica
Povez: Broš
Godina izdanja: 2015

Napišite kritiku

Kupci koji su kupili ovaj proizvod su takođe kupili: