• Dostupno samo putem interneta!
  • -30%
  • Novo

Josif Pančić - Iz prirode

500 RSD
350 RSD Uštedite 30%
Porez je uključen

Ovo delo je jedan mali deo spisa Pančićevih, izabrani su poglavito oni, koji su po sadržaju svome pristupačniji za širu publiku i krug čitalaca.
Izdajući ovo nekoliko sastava dr. Jos. Pančića, odužujemo se spomenu ovog učenog Srbina, i na srećan način ispunjavamo svoj program, nadajući se, da će ujedno zadovoljiti i jednu potrebu svojih čitalaca, kojih, Bogu hvala, i rodoljubivom zauzimanju prijatelja srpskog naroda i njegove knjige, ima u svemu Srpstvu.

Količina

Poslednji put kada je ova knjiga dodata u korpu: 19. 03. 2020.

 

Politika bezbednosti

 

Politika isporuke

 

Politika povraćaja

Josif Pančić (1814 — 1888) je bio srpski lekar, botaničar i prvi predsednik Srpske kraljevske akademije. Otkrio je novu vrstu četinara koja je po njemu nazvana Pančićeva omorika, a po njemu je nazvan i najviši vrh Kopaonika (Pančićev vrh) na kome se nalazi mauzolej sa njegovim posmrtnim ostacima.
Čije ime i zaslužuje da se čuje pre u svemu Srpstvu, od imena Pančićeva, koji je celog veka svoga živeo i radio izučavajući svoju Srpsku Zemlju i njenu kitnjastu i bogatu prirodu, Pančića, koji sa samrtne postelje daje Akademiji svoj poslednji amanet, da se Akademija Nauka posveti u prvom redu izučavanjem Srpstva i Balkanskog Poluostrva, gde nam je prošlost zakopana i odakle treba da vaskrsne naša bolja budućnost, koju on vidi, svojim duhovnim očima, pre no što će se rastati sa Srpstvom i životom.

51 Kom.

Detalji

Format
A5
Broj strana
190
Pismo
Ćirilica
Povez
Broš
Godina izdanja
2020
chat Komentari (0)
Trenutno nema komentara.