Prodaja! Aleksandar Dima - Tri musketara Pogledaj veće

Dostupno samo putem interneta!

Aleksandar Dima - Tri musketara I-II

Novo

Format: A5
Broj strana: I - 433
                        II - 435
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2017

Detaljnije

499 Stavke

1 666,00 RSD

-30%

2 380,00 RSD

Add to wishlist

Više informacija

Aleksandar Dima - Tri musketara I-II

Aleksandar Dima (1803-1870), francuski prozaista čiji je istoimeni sin takođe bio pisac, jedan je od tvo­raca romana feljtona. Neverovatno plodan autor žive fantazije napisao je niz istorijskih romana i razno­vrsnih pozorišnih komada koji su igrani s velikim uspehom.

I danas su izuzetno popularni njegovi pseudoistorij­ski pustolovni romani kojima ostvario vidan uticaj na svekoliku evropsku trivijalnu književnost. Najpo­znatija mu je trilogija Tri musketara koju prati roman Dvadeset godina kasnije. Slede Grof Monte Kristo, Kraljica Margo, Gospođa de Monsoro i drugi.

Živi dijalozi, uspeli opisi, obilje slikovitih zbivanja i dinamična kompozicija Diminih romana čine da oni i danas privlače pažnju široke publike. Takođe treba istaći da njegovi romani nenametljivo za­govaraju vrline poput pravde i čestitosti, odanosti i prijateljstva, hrabrosti i požrtvovanosti. . .

Tri musketara (franc. Les trois mousquetaires) su najpoznatije delo Aleksandra Dime oca. Govori o avanturi trojice kraljevih musketara: Aramisa, Portosa i Atosa i novajlije D'Artanjana, mladog Gaskonjca.

Dimina verzija priče prikazuje avanture mladog musketara Dartanjana i njegovih prijatelja u periodu od 1625. do1628. umešanih u intrige kralja Luja XIII, njegovog moćnog savetnika, kardinala Rišeljea, prekrasne kraljice Ane Austrijske, njenog ljubavnika, grofa od Bakingema i događaje u tvrđavi La Rošel. U intrigu se upliće misteriozna gospa De Vinter (za koju kasnije saznajemo da je Atosova supruga) i Rišeljeova desna ruka, vojvoda od Rošfora.

Kritike

Napišite kritiku

Aleksandar Dima - Tri musketara I-II

Aleksandar Dima - Tri musketara I-II

Format: A5
Broj strana: I - 433
                        II - 435
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2017

Napišite kritiku

Kupci koji su kupili ovaj proizvod su takođe kupili: