БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  Зоран Николић - Винаверова константа

  158

  О! Какав чаробњак из прошлости је Станислав Винавер.

  Винавер као перпетум мобиле наше књижевности, као Хомо универсалис наше културе, полихистор који је укрштао речи са музиком где је математика ритма, увек, била у симфонији са мелодијом разума, интуиције и инстинкта, учинио им се погодним да га из универзалног простора наше слободе - Винаверова константа - преведу у помрчени простор наше колективне

  кривице - Хабзбуршка константа. На читаоцу је да донесе одлуку: Да ли је у друштву Винаверових ратних другова или је зли волшебник који од својих пораза ствара себи грудобран.

  П.С. Овој књизи биће замерено: србовање, српствовање и србарење, али баш зато и упркос томе Тито и Крлежа су неизбежни да би се разумела. Ни корака назад.

  Zoran Nikolić - Vinaverova konstanta

  Зоран Николић -

  Количина:
  Поштарина
  Упитајте

  Пожури! Само 147 Остало на стању!

  Васкршње снижење
  Драги наши читаоци,
  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо снижењем:
  25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
  30% попуста на 3 купљене књиге
  40% попуста на 4 или више купљених књига
  уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
   

  Политика безбедности

   

  Политика испоруке

   

  Политика повраћаја

   

  Безбедно плаћање картицама

  О! Какав чаробњак из прошлости је Станислав Винавер.

  Одлуком градске власти у Шапцу 2016. године основана је његова фондација. Све је указивало да је та разборита одлука донета да би се напокон најевропскијем Шапчанину одало заслужено признање. Али „инокосни органи“ фондације саплели су се већ на првом кораку, и, тек што су проходали одрали су оба своја колена. Њихова прва одлука била је да оснују „Винаверову библиотеку“ и да као њен

  једини садржај - полице - попуне са сабраним делима Радомира Константиновића у 34 тома. Спиритус мовенс те одлуке био је проф. Гојко Тешић који је разгорео „утуљена кандила “ наше модерне између два светска рата, а главни промотер овог подухвата била је госп. Латинка Перовић која се прославила као секретар ЦК Савеза комуниста која је још једног знаменитог Шапчанина – академика Михајла Ђурића – отерала на робију због јавно изнетог стручног мишљења на амандмане на Устав СФРЈ из 1971. године. И ту настаје расцеп, раздор и провалија у схватању и тумачењу Станислава Винавера. Винавер као перпетум мобиле наше књижевности, као Хомо универсалис наше културе, полихистор који је укрштао речи са музиком где је математика ритма, увек, била у симфонији са мелодијом разума, интуиције и инстинкта, учинио им се погодним да га из универзалног простора наше слободе - Винаверова константа - преведу у помрчени простор наше колективне кривице - Хабзбуршка константа. На читаоцу је да донесе одлуку: Да ли је у друштву Винаверових ратних другова или је зли волшебник који од својих пораза ствара себи грудобран.

  П.С. Овој књизи биће замерено: србовање, српствовање и србарење, али баш зато и упркос томе Тито и Крлежа су неизбежни да би се разумела. Ни корака назад.

  158
  147 Ком.

  Технички лист

  Формат
  A5
  Број страна
  208
  Писмо
  Ћирилица
  Повез
  Меки (брош)
  Година издања
  2020
  ISBN
  978-86-80406-91-6
  Овај наслов нема рецензију

  Контактирајте нас путем WhatsApp

  Boxed:

  Sticky Add To Cart

  Font: