БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  • -10%

Дана Витор - Распаковани снови

219
702,00 RSD 780,00 RSD Сачувај 10%

Роман „Распаковани снови“ прати неколико животних судбина и дугогодишњих пријатељстава у бурним деведесетим годинама прошлог века у Србији. Непретенциозно и са приповедачком лакоћом, пратећи љубави, разочарења, успехе и поразе својих јунакиња, писац нам дочарава тешка, турбулентна времена у неколико српских градова и малих места. Кроз начин живота обичних добрих и вредних људи плете се и употпуњује панорамска драгоцена слика о животу у нашој земљи у тегобним историјским годинама транзиције, економске беде, политичких превирања, рата и бомбардовања . То је позадина на којој се укрштају судбине неколико најбољих пријатељица, чије су тежње за људском срећом у првом плану

Ивана Димић

Dana Vitor - Raspakovani snovi

Дана Витор -

702,00 RSD 780,00 RSD Сачувај 10%
Количина:
Поштарина
Упитајте

Пожури! Само 20 Остало на стању!

 

Политика безбедности

 

Политика испоруке

 

Политика повраћаја

 

Безбедно плаћање картицама

Роман „Распаковани снови“ прати неколико животних судбина и дугогодишњих пријатељстава у бурним деведесетим годинама прошлог века у Србији. Непретенциозно и са приповедачком лакоћом, пратећи љубави, разочарења, успехе и поразе својих јунакиња, писац нам дочарава тешка, турбулентна времена у неколико српских градова и малих места. Кроз начин живота обичних добрих и вредних људи плете се и употпуњује панорамска драгоцена слика о животу у нашој земљи у тегобним историјским годинама транзиције, економске беде, политичких превирања, рата и бомбардовања . То је позадина на којој се укрштају судбине неколико најбољих пријатељица, чије су тежње за људском срећом у првом плану.

Роман започиње годишњицом прославе матуре на којој ће се са разних места сакупити Љиљана, Сања и Лидија, јунакиње, чије ћемо судбине пратити до краја. То су младе успешне жене које су завршиле студије, запослиле се, и закорачиле смело у своје животе са надом да ће се и лично и професионално и људски остваритит и да ће испунити своје снове.

Нема у тим сновима о срећи ничег охолог, посебног, недостижног ни надљудског. Ликови у овом роману личе на сваког од нас. Зато нам је лако да се са њиховим животима и судбинама поистоветимо, а да истовремено са занимањем пратимо обрте и заплете у њиховим животима, јер су уверљиви и вероватни.

Писац нам вешто и постепено приповеда да су људска очекивања, потребе и жеље једно, а да живот са собом носи непредвидиве тешкоће, патње и изненађења и да, како би то рекао великан Пастернак „ живот није што и пољем прећи“.

Роман „Распаковани снови“ верна је слика о нашој скоријој прошлости. И поред свих описаних успона и падова јунакиња, ток приповедања пратимо од почетка до краја са занимањем. Писац нас упућује на мудар угао гледања на обрте судбине: ако нас спољњи догађаји и лични порази не испуне само осудом и горчином, испоставиће се да је живот тежак, али леп и вредан живљења и да снови могу да се остваре.

Ивана Димић,

У Београду, 19.09.2016.

219
20 Ком.

Технички лист

Формат
A5
Број страна
432
Писмо
Латиница
Повез
Меки (брош)
Година издања
2021
ISBN
978-86-81800-55-3

окт 25, 2021

Raspakovani snovi

Raspakovani snovi“
Dana Vitor

Da li su „raspakovani snovi“ uvek i lepi snovi, ili su često oni poput mehura koji se u trenutku, ponekad ničim izazvano, rasprše i nestanu, da bi se na njima gradili novi i bolji, spoznaćete lako čitajući ovaj očaravajući roman.
„Raspakovani snovi“ je čudesna, na momente turbulentna, a nadasve veoma realna životna priča, glavne junakinje Ljiljane i njenih drugarica, koje životne okolnosti navode da se u teškim vremenima bore i nakon pada izdignu iznova, kao Feniks iz pepela, izrode novu snagu i opstanu na vetrometini života.
Epicentar zbivanja je Srbija, u poslednjoj dekadi prošlog veka, 90-tih godina, već izmučena ratovima, inflacijom, bombardovanjem, a na pragu novog milenijuma. U takvim okolnostima junakinje ovog dela grade svoje snove, ljubav i trasiraju sebi put života.
Život ne mora biti borba sa vetrenjačama, ali junacima ove priče sudbina, vreme i okolnosti nameću upravo to - borbu za opstanak, život i ljubav, u realno teškim uslovima. Nakon mnogih patnji i životnih izazova nametnutih pogrešnim odlukama, ponovnog rađanja, oni ipak pronalaze svoj put.
Ovo je priča o ljubavi, veri, neveri, izdaji, strasti, srušenim snovima i novim izniklim na ruševinama starog, o stradanju, moralu i jačini jednog naroda, o pre ili kasnije naučenim lekcijama i posledicama napravljenih izbora. Poruka koju pisac jasno prenosi je da smo mi sada rezultat načinjenih izbora u prošlosti.
Mikelanđelo je rekao „Video sam anđela u mermeru i klesao, dok ga nisam oslobodio“ i upravo tako Ljiljana i Vojin su klesali svoj put, da bi živeli istinsku ljubav. Nakon trnovitog puta ostvarili su svoj san.
Ovaj roman, pitak i lagan, se čita u dahu i zasigurno će zaokupiti pažnju čitalaca.

  • 0 0

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: