БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  Жив се не предајем!!! Дневник Косте Војиновића Косовца од 1916. до 1917. године

  126

  Treće izdanje dnevnika Koste Vojinovića Kosovca - Živ se ne predajem!!!

  Priredila prof dr Božica Mladenović

  Жив се не

  Количина:
  Поштарина
  Упитајте

  Пожури! Само 34 Остало на стању!

  Васкршње снижење
  Драги наши читаоци,
  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо васкршњим снижењем:
  25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
  30% попуста на 3 купљене књиге
  40% попуста на 4 или више купљених књига
  уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
   

  Политика безбедности

   

  Политика испоруке

   

  Политика повраћаја

   

  Безбедно плаћање картицама

   

  Безбедно плаћање картицама

  Коста Војиновић Косовац је био најзначајнија личност оружаног отпора у окупираној Србији, који је предано бележио о најважнијим догађајима од јесени 1916. године, до погибије 24. децембра 1917. године. Обиман и драгоцен запис настао из пера четничког војводе Косте Војиновића Косовца, угледао је светлост дана под насловом Жив се не предајем!!! (Жив се не предајем!!! Дневник Косте Војиновића Косовца од 1916. до 1917. године, прир. Божица Младеновић, Филозофски факултет Ниш, Талија издаваштво, Ниш 2017.)

  Прво и друго издање дневника већ је пронашло своје читаоце. С обзиром да влада велико интересовање за дневник војводе Косовца, одлучили смо се на објављивање трећег, измењеног и допуњеног издања. Заправо, сматрали смо да је потребно објавити и малу белешку Косте Војиновића, која је већ одштампана пре 26. година, поводом 75-годишњице Топличког устанка. На тај начин ћемо заокружити целину и све Војиновићеве белешке објавити у једној књизи. Академик Андреј Митровић је годинама трагао за дневником. Као плод његовог рада настала је студија о фрагменту дневника Косте Војиновића. (А. Митровић, Два листа дневника Косте Војиновића (октобар – децембар 1917) , Зборник за историју Матице српске, Нови Сад (1992) 45, 167-189.) У студији је Митровић, осим што је објавио критичко издање овог историјског извора, детаљно анализирао податке које је документ садржао. На тај начин је отворио широко поље нових тема али и дао смернице за будућа истраживања. Обзиром да је приређивач била верни следбеник идеја свог професора, верујемо да смо оваквим поступком затворили круг и створили услове за писање биографије Косте Војиновића, четничког војводе Косовца. 

  У Београду, 12. маја 2018.

  На Св. Василија Острошког

  проф.др Божица Младеновић

  ПОДАЦИ О ПРИРЕЂИВАЧУ

  Божица Младеновић је рођена 1963. године у Прокупљу. Дипломирала је 1987. године на Одељењу за историју Филозофског факултета у Београду. Постдипломске студије на одсеку за Општу савремену историју 20. века уписала је код проф. др Андреја Митровића 1987. године а завршила 1990. одбраном магистарског рада Жена у Топличком устанку 1917. године. Марта 1998. одбранила је докторску дисертацију Град у Војно-генералног гувернману у Србији од 1916. до 1918. године.

  Од августа 1988. године радила је у Историјском институту САНУ у Београду. У оквиру научних пројеката Института проучавала је историју Србије у Првом светском рату  и објављивала историјске изворе из овог периода.

  Од априла 2008. године ради на Департману за историју Филозофског факултета у Нишу, у звању редовног професора на предметима из Опште историје 19. века. Објавила је 12 књига, од којих су пет монографије,  око сто чланака и студија и учествовала на више међународних и националних научних скупова.

  126
  34 Ком.

  Технички лист

  Формат
  Б5
  Број страна
  323
  Писмо
  Ћирилица
  Повез
  Меки (брош)
  Година издања
  2018
  Број страна у колору
  22
  ISBN
  978-86-80406-27-5

  Živ se ne predajem!!!

  Odlomak iz trećeg izdanja Živ se ne predajem!!! Dnevnik Koste Vojinovića Kosovca

  Преузми (844.39KB)
  Овај наслов нема рецензију

  Можда Вам се допадне

  Будите у току

  Контактирајте нас путем WhatsApp

  Boxed:

  Sticky Add To Cart

  Font: