БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  Снежана Ристић Роксандић - Ната из ината

  326

  Snežana Ristić Roksandić - Nata iz inata

  Наташа живи по правилу- Узми све што ти живот пружа. Интелигентна је и одана. Међутим, Нати у контакту са другима недостаје смирености и љубазности. У њеној природи је да заштити себе, али и слабе и немоћне. После низа невоља, можда научи да контролише емоције, међу којима је доминантна бес...

  Од ауторке романа „Вољена и своја“ и „Истина је негде између“

  Снежана Ристић

  Количина:
  Поштарина
  Упитајте

  Пожури! Само 157 Остало на стању!

  Васкршње снижење
  Драги наши читаоци,
  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо васкршњим снижењем:
  25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
  30% попуста на 3 купљене књиге
  40% попуста на 4 или више купљених књига
  уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
   

  Политика безбедности

   

  Политика испоруке

   

  Политика повраћаја

   

  Безбедно плаћање картицама

   

  Безбедно плаћање картицама

  „Наташа Јанков? Рођена шеснаестог дванаестог осамдесет седме од оца Петра и мајке Оливере?“

  Низала је питања судиница продорним гласом. Као да има проблем са слухом. Па не чује ни себе саму, а Ната се, док је одговарала са „тако је“, питала хоће ли је ово све, једног дана, питати ипак неки матичар.

  „Наташа, одговарајте јасно на моја питања!“, опомињала је.

  Но, кратка, јасна и гласна, увек је то и била, од малих ногу. Старија је ћерка својих родитеља и мада важи неко правило да је прво дете обично питомије, Наташа се од првих дана потрудила да буде изузетак. Једино правило је да нема правила – њен животни мото. Задавала је „маторцима“ главобољу (тако их је одувек називала), али за разлику од сестре, увек је сама решавала своје проблеме. Сви знамо да они настају још у вртићу. Првог дана њеног боравка, имала је око четири године, Каћа јој је отела играчку, празну бочицу шампона. И док су деца у таквим ситуацијама тражила помоћ васпитачице, Ната је сироту Каћу ударила из све снаге по глави, узела „своје“ и наставила лутки, званој Памела, да пере косу. Није обратила пажњу на крварење њеног носа, а није се ни потресла што су обе мајке позване истог момента. „Коса не сме дуго да буде мокра“, одговорила је васпитачици на критику, док су због висине њеног гласа плакали дечаци који нису ни присуствовали том немилом догађају.

  „Хладнокрвна“, рекла је једна од учитељица њеној посрамљеној Оливери. Овај први, а и сваки следећи позив у вези са њеним понашањем, натерали су њене родитеље да измене критеријуме везане за срамоту. У Натиној природи је било да заштити себе, али и слабе и немоћне. Зашто би мајка црвенела због Натиног описа туђих личности, када људи у контакту са њом добију оно што заслужују. Мали, ситни и небитни, остају без речи када их нахрани заслуженом порцијом. Дуго је размишљала шта би могла рећи извештаченој судиници, али је изабрала да прећути. Било јој је јасно да јој следи притвор. Кауцију није желела да плати, а времена је имала напретек. Оптужена као „незванични дистрибутер дувана“, била је осуђена и због напада на службено лице и увреду части. Док је чекала да је пребаце у затвор, надала се да ће бар бити сама у ћелији, или да ће добити некакву пристојну цимерку.

  326
  157 Ком.

  Технички лист

  Формат
  A5
  Број страна
  175
  Писмо
  Ћирилица
  Повез
  Меки (брош)
  Година издања
  2023
  ISBN
  978-86-6140-069-8
  Овај наслов нема рецензију

  Можда Вам се допадне

  Будите у току

  Контактирајте нас путем WhatsApp

  Boxed:

  Sticky Add To Cart

  Font: