БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  • -20%

Мирослав Ђорђевић - Не дам те месецу

315
440,00 RSD 550,00 RSD Сачувај 20%

Miroslav Đorđević - Ne dam te mesecu

Од Мирослава Ђорђевића, сликара и песника из Ниша добио сам за прегледање и рецензирање две збирке песама, две сестре веома удаљених година настанка.

Пропратићемо ново песничко дело на књижевном небу Ниша.

Око мене, видим… море!

Море од песама, …и ја у њему, но, не излази ми се из воде.

То вас држи. Наслови су махом, погођени, али врева, стихови поетске прозе, речи, биране речи у адекватној стилској функцији, из реда у ред, из песме у песму – не пуштају вас (и ти читаоче нећеш боље проћи) снага синтагме, снага стиха, снага песме, дилема, да пређете на следећу, не, још једном ћете је прочитати… Онда ћете боље запазити украсе, стилске фигуре, још више речи у стилској функцији; готово да нема бледих, слабих стихова, ни слабих песама, густо су звезде, ретко ће бити да има сувишног.

Могло би се упоредити: стил, попут громогласних романтичара; не, још ближи су стилисти, да наведемо неке Славко Вукосављевић, потом Симовић, Ракетић, Т. Мијовић, Манојловић…

И опусом Ђорђевићевих песама адекватно су уденуте метафоре, метонимије, епитети, персонификације, хиперболе…

Читаш, држи те свежина, снажна његова машта, емоције, па и кад су мотиви смрти, љубоморе…

Др. Борислав Првуловић

проф. у пензији

Мирослав

440,00 RSD 550,00 RSD Сачувај 20%
Количина:
Поштарина
Упитајте

Пожури! Само 19 Остало на стању!

 

Политика безбедности

 

Политика испоруке

 

Политика повраћаја

 

Безбедно плаћање картицама

 

Безбедно плаћање картицама

Мирослав Мики Ђорђевић рођен је у Нишу 26. јануара 1953. године. Радио је као социјални радник у ЈП „Железнице Србије“.

Ту је добио интересантне идеје за своје приче и понеку песму. Има разноврсне хобије. Пише и слика од основне школе. Својим радовима жели да врати осмех и радост људима који, притиснути свакодневицом најмање имају времена за себе и своје најдраже.

Песме и кратке приче је, седамдесетих година прошлог века, објављивао у „Листу младих 68”. Од загребачког „Фељтона” добио је прву награду за кратку причу. Прву збирку песама „Под шеширом у глави црв” објавио је 2016. год. У издању Друштва за афирмацију културе „Пресинг“. Појављује се у књизи неколико аутора чланова ЛУНЕ „Кад перо зашкрипи”. Прича „Двострука свест” одабрана је за збирку прича Ротари клуба Медиана из Ниша „Заврти точак III”. Приредио је монографију „Педесет чудесних година ЛУНЕ“, поводом обележавања педесет година постојања Удружења Ликовни уметници Ниша, 2019. године. Другу књигу поезије „Прошлост, љубав и снови“ објавио је 2021. год. У издању ДУ „Светионик“ из Ниша.

Члан је удружења Ликовни уметници Ниша „ЛУНА” од 2014. године. Најчешће ради уље на платну, а омиљена му је комбинована техника. Од тада је учествовао на свим изложбама „ЛУНЕ” у Галерији НКЦ-а, и изложбама у Власотинцу, Вучју, Прокупљу, Белој Паланци, Гаџином Хану, Алексинцу. Са три слике представио се на изложби „ЛУНЕ” у Етнографском музеју у Пловдиву. Од 2017 до 2021 године био је Председник Удружења „ЛУНА”.

Изложбу фотографија о манастиру Хиландар приредио је са Мирославом Величковићем 2018. године.

Члан је удружења „Кајмакчалан” из Београда, које више од десет година проналази и уређује Српска војна гробља из Великог рата, на подручју Солунског фронта. Члан је „Друштва за неговање слободарских традиција Србије“ из Ниша.

Живи и ради у Нишу. За подршку у раду и осталим активностима захвалан је породици и пријатељима.

315
19 Ком.

Технички лист

Формат
A5
Број страна
162
Писмо
Ћирилица
Повез
Меки (брош)
Година издања
2023
ISBN
978-86-6140-059-9
Овај наслов нема рецензију

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: