БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  • -10%

Иван Димчић - Праскозорје

356
396,00 RSD 440,00 RSD Сачувај 10%

Ivan Dimčić - Praskozorje

Иван Димчић -

396,00 RSD 440,00 RSD Сачувај 10%
Количина:
Поштарина
Упитајте

Пожури! Само 94 Остало на стању!

 

Политика безбедности

 

Политика испоруке

 

Политика повраћаја

 

Безбедно плаћање картицама

Праскозорје – некоме крај, некоме почетак. Лењивцима незнаница. Лењивци преспавају сваки почетак и никада не упознају крај. Они вреднији би да тада отворе очи, у нади да ће се у том међумраку родити њихов светлоносни пут. Праскозорје – нити кука нити пева, нити убија нити рађа, нити сумрак нити зора. Оно је тајна, трен који збуњује, паметна ћуталица. Није нада – дође јој као дете, није жеља – дође јој као родитељ.

Постоји легенда која каже да је некада давно један младић видео срећу како јаше на ветру. Ветар је деловао непокориво, хрлио је право ка њему. Срећа, чврсто прикована уз ветар, очекивала је, у најмању руку, да се младић силовито супротстави. Без милости нападне и покори ветар. Хтела се наћи у младићевом загрљају. Међутим, стихија је била пребрза, а младић поспан. Годинама након тога недоспавани дечак јурио је протутњали ветар, не би ли достигао одбеглу срећу. Никада је није достигао, она је сада миљама далеко. Утучен момак убеђивао је себе да је сусрет са срећом био само сан, да је то још само један привид и престао је марити. Није умео разазнати да се будан нашао сред праскозорја почашћен приликом. Безвољан да се још који пут пробуди у то доба, довека није схватио носе ли ветрови срећу или је она део лукавог сна. Младић никада није оседео у мудрог старца. Умро је у сну. Или од снова. Много пре своје физичке смрти. Умро је од недостатка храбрости, од битке која га је чекала, умро је у чекању. Опака болест за човека, лек се тешко проналази. Дубоко је сакривен у свакој од жеља, но човек је кадар да открије цели свет, али не и себе. Легенда каже и то да се тако мртав вукао улицама поплочаним безнађем, не пркосећи никоме и ничему. Једино што легенда таји јесте број живих мртваца. А можда и не таји, можда је само немогуће збројати их.

Напросто, срећа је увек на ивици јаве и сна, на ивици ноћи и зоре, хтења и одустајања. Она јаше праскозорјем. Ко се пробуди усред праскозорја – пробудио се у право време, у време када срећа оштри копља.

356
94 Ком.

Технички лист

Формат
A5
Број страна
105
Писмо
Ћирилица
Повез
Меки (брош)
Година издања
2023
ISBN
978-86-6140-103-9
Овај наслов нема рецензију

Можда Вам се допадне

Будите у току

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: