• -30%
  • Novo

Žil Pajo - U potrazi za srećom (Veština biti čovek)

700 RSD
490 RSD Uštedite 30%
Porez je uključen

Mnogi naši savremenici, zamajani i omađijani ambicijama srebroljubljem, pustom taštinom, udaljuju se daleko od carskog puta sreće. Spasenje je u vedrom i jednostavnom životu, u zdravom radu, od koga su i telo i razum zdravi i pravi. Spasenje je i u istinitom odmoru, koji je opet u kretanju i pokoravanju dubokim zakonima života. Spasenje je u tihom, u prijatnom, u mirnom životu sa prijateljima i porodicom. Spasenje je u slaganju sa prirodom; u radostima umetnosti, književnosti, istorije filozofije, u nauci.

Količina

Poslednji put kada je ova knjiga dodata u korpu: 25. 08. 2020.

 

Politika bezbednosti

 

Politika isporuke

 

Politika povraćaja

Mnogi naši savremenici, zamajani i omađijani ambicijama srebroljubljem, pustom taštinom, udaljuju se daleko od carskog puta sreće. Oni traže ono što su, a ne nalaze nikad što traže. Spasenje je u vedrom i jednostavnom životu, u zdravom radu, od koga su i telo i razum zdravi i pravi. Spasenje je i u istinitom odmoru, koji je opet u kretanju i pokoravanju dubokim zakonima života. Spasenje je u tihom, u prijatnom, u mirnom životu sa prijateljima i porodicom. Spasenje je u slaganju sa prirodom; u radostima umetnosti, književnosti, istorije filozofije, u nauci . . .

Ko se potčini srebroljublju, pustoj taštini, ambiciji, taj neće znati šta je sreća; sreća je u mislima i u energiji, oslobođenima od onoga što unižava. Da budeš srećan treba i dovoljno je da budeš čovek u punom i lojalnom smislu reči, i ova knjiga bi se mogla nazvati: Pokušaj o veštini postati čovek, što će reći, da ceo život nije drugo do neprekidno vaspitanje samoga sebe samim sobom.

Žil Pajo

483 Kom.

Detalji

Format
A5
Broj strana
250
Pismo
Ćirilica
Povez
Broš
Godina izdanja
2015

Možda vam se svidi

chat Komentari (0)
Trenutno nema komentara.