БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  • -20%

Михаило Рашић - Са краљем Миланом на истоку

292
720,00 RSD 900,00 RSD Сачувај 20%

Mihailo Rašić - Sa kraljem Milanom na istoku

— Збогом, Збогом!

— Срећан ти пут, Господару!

Разлегаxу се поздрави скупљеног света на београдској жељезничкој станици, кад је локомотива (краљевског засебног влака) звиждаљком дала знак, да се креће. Сви смо заузели прозоре и гледали махање марама и довикивање и поздрављање руком. Наши сапутници, који пођоше да испрате краља до Ниша, гледали су шаренило скупљенога света; ја сам слао опроштајне погледе вароши, у којој остављам, за подуже време, моје најмилије.

Нисам знао, шта у том тренутку осећам. Срце је човеково мало, да и тугу и радост смести једну поред друге. Подложан и једном и другом осећању, не могох дати првенство ниједном од њих, па зато се и пожурих, да угушим гласове обојих, потраживши друштво наших гостију.

Краља су пошли да испрате: млади краљ са господом намесницима, председник-министар г. Грујић, турски посланик Зија-беј са секретаром, многи други од бивших министара и дворско особље.

У краљевом сјајном вагону владала је потпуна тишина, коју је од времена на време, прекидао краљ Милан, управљајући питања на поједине из друштва, очевидно старајући се да своје узбуђење угуши и да разгали своје суморне госте, који су са узбуђењем очекивали тренутак растанка два краља, Оца и Сина. 

Михаило Рашић -

720,00 RSD 900,00 RSD Сачувај 20%
Количина:
Поштарина
Упитајте

Пожури! Само 24 Остало на стању!

 

Политика безбедности

 

Политика испоруке

 

Политика повраћаја

 

Безбедно плаћање картицама

 

Безбедно плаћање картицама

292
24 Ком.

Технички лист

Формат
A5
Број страна
462
Писмо
Ћирилица
Повез
Меки (брош)
Година издања
2022
ISBN
978-86-6140-043-8
Овај наслов нема рецензију

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: