БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  • Доступно само путем интернета!

Иван Буњин - Живот младога Арсењева

94

Буњиново најбоље дело, „Живот младог Арсењева” настало је 1930. године (I део под тим називом објављен је исте године у Паризу, а наставак, „Лика”, 1939.), као исповест младе душе у којој је показао врхунску способност психоанализе и интроспекције. Цело савршенство Буњиновог дела огледа се у овом позном делу, у успоменама из младости које је писао као шездесетогодишњак.
Иван Буњин је умро од срчаног удара у Паризу, 8. новембра 1953. године.

Ivan Bunjin - Život mladoga Arsenjeva

Иван Буњин -

Количина:
Поштарина
Упитајте

Пожури! Само 88 Остало на стању!

Васкршње снижење
Драги наши читаоци,
Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо снижењем:
25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
30% попуста на 3 купљене књиге
40% попуста на 4 или више купљених књига
уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
 

Политика безбедности

 

Политика испоруке

 

Политика повраћаја

 

Безбедно плаћање картицама

Песник, прозни писац, преводилац, најважнија литерарна фигура руске књижевности пре Револуције из 1917. године, Иван Буњин је књижевник смиреног класичног стила који је још као седамнаестогодишњак дебитовао као песник.
Рођење као једно од деветоро деце Алексеја Николајевича Буњина, а старатељство над њим имао је његов старији брат, који га је касније описивао као крхког неразвијеног дечака који је од ране младости показивао велики таленат и способност за оригинаину мисао.
Буњиново интересовање за поезију је расло великом брзином. Две године након објављивања прве песме 1887. године, понуђен му је посао помоћника уредника у новинама „Орловски дневник”, да би веома брзо постао главни уредник и добио могућност да редовно, у рубрици за књижевност, објављује и своје кратке приче, песме, критике и коментаре, али је посао напустио након две године, због несугласица с власником новина. Након тога уследило је неколико кратких послова, али никад и застој у објављивању радова.
Током 1894. године Буњин се упознао с Толстојем, који није био импресиониран амбицијом младог писца, али је Буњин, као заљубљеник у Толстојево дело, касније био осуђен на неколико месеци затвора због растурања његове литературе, а казна је, пре него што је извршена, амнестирана доласком на престо цара Николаја II, те се тако и спасио затворске казне. За разлику од млаког пријатељства с Толстојем, Буњин је остварио снажне везе с Максимом Горким и и Чеховим које су трајале годинама.
Буњин је био веома признат као преводилац. За превод Малог Хијавате добио је Пушкинову награду Руске академије наука 1903. године, да би шест година касније постао и један од њених чланова.
Након завршетка првог брака, Иван Буњин се жени поново 1907. године Вером Николајевном, и као четрдесетогодишњак објављује свој први роман „Село” (1910), који га је учинио славним у Русији. Пре почетка Првог светског рата, путовао је много. Обишао је Цејлон, Палестину, Египат, Турску, да би 1919. емигрирао у Француску, где су настала његова дела „Дани окајања”, „Живот младог Арсењева”, „Митјина љубав” - сва дела инспирисана Русијом. У периоду између два рата био је у напону својих креативних снага и постао је један од доајена руске емиграције - најпознатији светски емигрант. Управо због те чињенице, Буњиново име је у контексту Нобелове награде спомињано и као емпатија и компензација за емиграцију уопште.
Како се причало, током Буњиновог пута за Стокхолм на доделу Нобелове награде 1933. године, заустављен је у Берлину под сумњом да кријумчари накит и натеран да попије мању количину моторног уља. Током Другог светског рата, Иван Буњин је пружао жесток отпор Нацизму, а у свом дому у Француској крио је многе Јевреје током окупације.
94
88 Ком.

Технички лист

Формат
A5
Број страна
272
Писмо
Ћирилица
Повез
Тврди
Година издања
2020
Овај наслов нема рецензију

Можда Вам се допадне

Будите у току

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: