БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  Александар Д. Ђурић - Без отаџбине

  154

  Својом књигом „Без отаџбине” г. Ђурић нас уводи у повлачење српске војске кроз снежну јесен на дугој линији отступања од Дунава до Драча. Пред нама се ређају слике умирања, глади и беде, повезане кроз повлачење једне чете трећепозиваца и њиховог командира, младог поручника Марка. Ови људи газе блатњаве и смрзнуте цесте гоњени неком стихијском силом, и у сазнању „да је са Србијом све свршено”, остављају за собом полутруле лешеве покривене снегом, незакопане и раскрвављене. Остављају своје домове и породице. Крв, која је почела да тече у последњем сукобу са непријатељем код Смедерева непрестано капље све до Драча. Та путања личи на непрекидну дугу реку у коју се утапају преморени лешеви бораца и заробљеника.

  Анте Боглић

  Aleksandar D. Đurić - Bez otadžbine

  Александар Д.

  Количина:
  Поштарина
  Упитајте

  Пожури! Само 442 Остало на стању!

  Васкршње снижење
  Драги наши читаоци,
  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо снижењем:
  25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
  30% попуста на 3 купљене књиге
  40% попуста на 4 или више купљених књига
  уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
   

  Политика безбедности

   

  Политика испоруке

   

  Политика повраћаја

   

  Безбедно плаћање картицама

  Својом књигом „Без отаџбине” г. Ђурић нас уводи у повлачење српске војске кроз снежну јесен на дугој линији отступања од Дунава до Драча. Пред нама се ређају слике умирања, глади и беде, повезане кроз повлачење једне чете трећепозиваца и њиховог командира, младог поручника Марка. Ови људи газе блатњаве и смрзнуте цесте гоњени неком стихијском силом, и у сазнању „да је са Србијом све свршено”, остављају за собом полутруле лешеве покривене снегом, незакопане и раскрвављене. Остављају своје домове и породице. Крв, која је почела да тече у последњем сукобу са непријатељем код Смедерева непрестано капље све до Драча. Та путања личи на непрекидну дугу реку у коју се утапају преморени лешеви бораца и заробљеника. Кулминациона тачка ове трагедије јесте у масовном деморалисању народа пред којим су се испречиле албанске гудуре, зима, неизвесност, глад, агонија и смрт. Из овог поремећаја основних животних потреба и принципа, јавила се нова психологија масе и појединаца. Односи међу људима брзо су се мењали, нагон за одржањем подредио је себи све моралне особине стечене годинама мирног живота. Из овог поремећења свих вредности не јавља се ни једна светиљка да наговести нове смернице. Морал једног века био је угушен у крви, човечност бачена на ђубриште а себичност постала је доминанта у страшном концерту умирања и распадања.

  Анте Боглић

  Написану природним стилом и добрим књижевним језиком, ову књигу као израз честитога и правога родољубља, треба да чита у првом реду југословенска младеж. Сем национализма, она ће у књизи наћи поглавља од знатне уметничке вредности, добре портрете сељака-ратника и научиће да је Србија упркос свих несрећа и патњи победила јер су њени становници имали свест о заједници.

  Појави г. Ђурићевога дела мора се радовати сваки пријатељ добре домаће књиге. Његову „Страшну годину” (Савременик С. К. З. 1935) наградила је Академија наука; не сумњам да ће његово дело бити све боље примано, нарочито кад у својој трећој књизи (која излази ових дана под насловом „Ка победи”), или можда у четвртој буде завршио целу визију рата. Тако ћемо поред успомена једног артиљерца, г. Стевана Јаковљевића, имати и успомене једног пешака, г. А. Ђурића.

  Божидар Ковачевић

  154
  442 Ком.

  Технички лист

  Формат
  A5
  Број страна
  252
  Писмо
  Ћирилица
  Повез
  Тврди
  Година издања
  2020
  ISBN
  978-86-81800-02-7
  Овај наслов нема рецензију

  Можда Вам се допадне

  Будите у току

  Контактирајте нас путем WhatsApp

  Boxed:

  Sticky Add To Cart

  Font: