БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  • Доступно само путем интернета!
  • -10%

Чедомиљ Чеда Мијатовић - Краљичина Анђелија (Љубав на двору Немањића)

18
495,00 RSD 550,00 RSD Сачувај 10%
Љубавни роман базиран на историјским догађајима на двору Немањића тачније двору Јелене Анжујске, краљице средњовековне Србије, супруге краља Уроша I Немањића, и мајке Стефана Драгутина и Стефана Уроша II Милутина.

Čedomilj Čeda Mijatović - Kraljičina Anđelija (Ljubav na dvoru Nemanjića)

Чедомиљ Чеда

495,00 RSD 550,00 RSD Сачувај 10%
Количина:
Поштарина
Упитајте

Пожури! Само 1131 Остало на стању!

 

Политика безбедности

 

Политика испоруке

 

Политика повраћаја

 

Безбедно плаћање картицама

Кад сам још као млад човек проучавао изворе за историју нашег народа средњега века, на мене је учинило најдубљи утисак оно, што је архиепископ Данило, сувременик краљице Јелене, Францускиње на српском престолу, написао њој, њеним врлинама и о њеној радњи. Од тога доба (када је мени било око 20 година) нисам престајао интересовати се за њу, као за једну најбољу и најлепшу личност наше историје.

Нисам се изненадио, кад ми је мој покојни пријатељ, Данило Медаковић, који је много година провео у Црној Гори, причао да се Црногорци и данас тако рећи сећају краљице Јелене, и да је наш тамошњи народ називље Светом Јелом! Тада ми је синула мисао да би право било, да и наша Православна црква усвоји и потврди то решење народно.

И ево данас, у мојој осамдесетшестој години, ја пишем један роман, у коме покушавам исписати верну слику те добре и дивне жене, па да побудим наш народ, да од своје цркве тражи: Да краљицу Јелену, жену краља Уроша I Немањића, родом Францускињу, прогласи светитељком!
Чеда Мијатовић
18
1131 Ком.

Технички лист

Формат
A5
Број страна
200
Писмо
Ћирилица
Повез
Меки (брош)
Година издања
2020
Овај наслов нема рецензију

Можда Вам се допадне

Будите у току

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: