БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  др Михаило Гавриловић - Милош Обреновић I-III

  76
  Историјска биографија, Милош Обреновић је објављен као трилогија (три обимне књиге). Четврта завршна књига била је написана, али је, за време светскога рата, пропала са другим Гавриловићевим хартијама.
  Успех Михаила Гавриловића да једну сложену историјску личност и њено доба представи непристрасно знатан је тим пре што он ту личност, ослобађајући је легендарног, није лишио и њене стварне вредности: “да је Милош био један велики човек, то се без сумње знало и пре Гавриловића, али колико је он био велики, и у чему се управо његова величина састоји, о томе се имају прецизне идеје тек захваљујући Гавриловићу.”

  Репринт издања Задужбине И.М. Коларца из 1908. 1909. и 1912. године

  Милош Обреновић I (1813 - 1820), 600 стр
  Милош Обреновић II (1821 - 1826), 760 стр
  Милош Обреновић III (1827 - 1835), 630 стр

  dr Mihailo Gavrilović - Miloš Obrenović I-III

  др Михаило

  Количина:
  Поштарина
  Упитајте

  Пожури! Само 87 Остало на стању!

  Васкршње снижење
  Драги наши читаоци,
  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо васкршњим снижењем:
  25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
  30% попуста на 3 купљене књиге
  40% попуста на 4 или више купљених књига
  уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
   

  Политика безбедности

   

  Политика испоруке

   

  Политика повраћаја

   

  Безбедно плаћање картицама

   

  Безбедно плаћање картицама

  др Михаило Гавриловић - Милош Обреновић I-III

  Репринт издања Задужбине И.М. Коларца из 1908. 1909. и 1912. године

  О Михаилу Гавриловићу (1868 - 1924) је речено да је био Леополд Ранке српске историографије. Гавриловић је први почео обрађивање наше историје XIX века на основу архивске грађе. Наши старији историчари бавили су се поглавито средњим веком.
  Михаило Гавриловић је у своје посматрање историје уносио онај ведри разионализам који је био својствен творцима духовног препорода Србије између 1903. и 1914. године.
  Гавриловићево најважније дело, обимна монографија Милош Обреновић, одликује се, пре свега, обиљем обрађене грађе. Гавриловић је употребио не само ону грађу која се налазила у нашој државној архиви него и ону грађу која се налазила у страним архивама, - француским, руским и аустријским. У нашој историјској књижевности тешко ће се наћи једно дело боље документовано него његов Милош Обреновић.
  Милош Обреновић је објављен у три обимне књиге. Четврта завршна књига била је написана, али је, за време светскога рата, пропала са другим Гавриловићевим хартијама.
  Успех Михаила Гавриловића да једну сложену историјску личност и њено доба представи непристрасно знатан је тим пре што он ту личност, ослобађајући је легендарног, није лишио и њене стварне вредности: “да је Милош био један велики човек, то се без сумње знало и пре Гавриловића, али колико је он био велики, и у чему се управо његова величина састоји, о томе се имају прецизне идеје тек захваљујући Гавриловићу.” После Гавриловићевих радова, Милош Обреновић “изгледа још већи него дотле, Милош је имао ту особину великих људи да жели ствари које изгледају немогућне обичном свету.”
  76
  87 Ком.

  Технички лист

  Формат
  Б5
  Број страна
  1990
  Писмо
  Ћирилица
  Повез
  Тврди
  Година издања
  2019
  ISBN
  978-86-80406-73-2
  Овај наслов нема рецензију

  Можда Вам се допадне

  Будите у току

  Контактирајте нас путем WhatsApp

  Boxed:

  Sticky Add To Cart

  Font: