• Dostupno samo putem interneta!
  • -30%
  • Novo

prof dr Vladeta Radović - prof dr Ivan Cvetanović - prof dr Vanče Bojkov - Osnovi metodike javnog nastupa od misli do poruke

1.490 RSD
1.043 RSD Uštedite 30%
Porez je uključen

Sve što je saopšteno na javnom mestu, deo je opšte komunikacije. Samo tada, ono što je učinjeno javnim nastupom, može imati potrebnu verifikaciju, odnosno vrednovanje, koje jedino javnost iskazuje, najčešće posredstvom medija. U najkraćem, javni je nastup neophodnost an mas komunikacije. Tačna ili ne - konstatacija da se: "nije dogodilo", ako nije objavljeno, viđeno ili, arhaično, obnarodovano, važi prevashodno za javni nastup.

Ako je cilj javnog nastupa prenos poruke, komunikacije je modus procedendi, ambijent i način života, istovremeno. Komunikacija je ključna u svim aspektima života i neizbežan je deo svakognevnice. . .

Količina

Poslednji put kada je ova knjiga dodata u korpu: 19. 03. 2020.

 

Politika bezbednosti

 

Politika isporuke

 

Politika povraćaja

U procesu menadžmenta koji obuhvata PR, odnosno javnu komunikaciju ili, proaktivnije izraženo, „upravljanje” javnošću, neobično su važne predmetne kategorije obrađene u nastavku teksta. Tamo gde su manipulativni kapaciteti iole „oslobođeni”, tamo gde se prolazi bar naziru, tamo je i PR menadzment. Najzad, bez manipulacije, dobre ili loše, ne bi bilo ni menadžmenta, a ni javne komunikacije. Bez manipulacije, ne bi moglo biti ni bilo kakve komunikacije. U ovom domenu, sve i ad literam sve što radimo, jeste manipulacija. Da li je to pristojno ili nije, da li nam se dopada ili se toga stidimo, da li smo ljuti ili indiferentni, nevažno je. Zaista je nevažno.
Odrastali smo manipulišući. Znali smo to i bez učenja. Obrazovali smo se, jer su nama manipulisali... Stasavali smo, jer smo počeli da učimo složenije forme manipulacije: okolinom, drugima, sobom... Manipulišemo i kada smo ubeđeni da smo čedni, kao što i pristajemo na sve lepo sto nam manipulacija donosi. Istina, pristajemo i na onu drugu vrstu manipulacije, no o tom potom. Zar nam onda manipulacija nije imanentna? Zar nije svojstvena svakom ljudskom i Biću uopšte? Biće da jeste... I Biće nam je sazdano od manipulacije. Zašto je onda neophodno da se neprestano pitamo: da li je manipulacija dobra ili loša? Gubimo dragoceno vreme, koje nam je dato za učenje... Učenje Sveta, učenje drugih, učenje sebe.
I, dok Vaseljena manipuliše nama, ostaje samo da: obrazovanjem - opštim i specifikovanim, kritičkom misli ili zdravim razumom, medijskom pismenošću i uz poštovanje elementarnih dostignuća civilizacije kojoj nesumnjivo pripadamo, poštujemo ideje koje smo znali pre no što smo prvu stvar naucili, poštujemo prava i integritet drugih, poštujemo Dušu. I nije vazno čiju!? Možemo i svoju. Spoznamo li jednu, bilo koju, spoznaćemo sve Duše Kosmosa.
I zato... Uti, non abuti!

432 Kom.

Detalji

Format
B5
Broj strana
358
Pismo
Latinica
Povez
Broš
Godina izdanja
2018

Možda vam se svidi

chat Komentari (0)
Trenutno nema komentara.