БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  Илија Трифуновић Бирчанин - Трновитим стазама

  257

  Ilija Trifunović Birčanin - Trnovitim stazama

  Илија Трифуновић-Бирчанин (1877 — 1943) је био српски четник и четнички војвода из времена Борбе за Македонију 1902–1912. у Првом светском рату и у Другом светском рату.

  Илија Трифуновић је  рођени приповедач, оживео је своје вредних поштовања командатне, војводу Вука, Танкосића и ђенерала Божу Јанковића али осликао и верне саборце  и четничке муке.

  Живо је насликан војвода Зафир Премчевић ког је живот по свршетку рата затекао као пуког сиромаха, који је пушку заменио пастирским штапом, и после кратког времена готово ослепи. Захваљујући добрим саборцима доведен је на операцију у Београд. Том приликом по изласку од лекара војвода Зафир пође да разледа, идући од палате до палате „нагло се окрете свом пријатељу и упревши у њега мутно-крваве очи, са којих је малопре скинута бела скрама, уз подрхтавање у гласу, узбуђено проговори: — Бре, бре, убав Београд. Имало зашто да се тепамо. Просто нека је. Дивно беше видети га у том тренутку. Ове речи као да га препородише. Његов погурени стас исправи се. Стиснуте суве усне задрхташе, да би се одмах потом развукле у задовољан осмех. Лице му се озари срећом, а давно угашене очи још једаред заблисташе старим огњем, да би из њих кануло неколико крвавих суза.”

  Књига Трновитим стазама је књига искреног патриотизма, неупитног херојства и бескрајног другарства. 

  Количина:
  Поштарина
  Упитајте

  Пожури! Само 40 Остало на стању!

  Васкршње снижење
  Драги наши читаоци,
  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо васкршњим снижењем:
  25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
  30% попуста на 3 купљене књиге
  40% попуста на 4 или више купљених књига
  уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
   

  Политика безбедности

   

  Политика испоруке

   

  Политика повраћаја

   

  Безбедно плаћање картицама

   

  Безбедно плаћање картицама

  Да су се сви Срби од како их историја бележи управљали по оној кукавичкој пароли: „Иди мудро не погини лудо”, ми би смо сигурно још и данас тимарили турске хатове и љубили чизму његовог царског и апостолског величанства бечког ћесара. Срећом није било тако, већ обрнуто. Кад год су наши народни владари и војводе побијали барјак у ледину, да би се под њега купили борци, само је незнатан број богаташа и разних дегенерика, мамљен чарима те нездраве философије, тражио заветрине у дубокој позадини, што, разуме се, није имало јачег утицаја на наш општи национални елан; јер су сви остали свесно гинули под тробојним знамењем Отаџбине. И тако је, захваљујући многобројним противницима тог зечјег гесла, нестало са нашег родног тла крволочних бегова турских и лукавих барона аустро-мађарских. Истина, благодети слободе у већини случајева уживају они који су „ишли мудро”, али ништа зато, јер људи су пролазни а Отаџбина је вечна.

  257
  40 Ком.

  Технички лист

  Формат
  A5
  Број страна
  160
  Писмо
  Ћирилица
  Повез
  Меки (брош)
  Година издања
  2022
  ISBN
  978-86-6140-016-2
  Овај наслов нема рецензију

  Можда Вам се допадне

  Будите у току

  Контактирајте нас путем WhatsApp

  Boxed:

  Sticky Add To Cart

  Font: