• -30%
  • Novo
Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka (Necenzurisan prevod)
  • Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka (Necenzurisan prevod)

Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka (Necenzurisan prevod)

900 RSD
630 RSD Uštedite 30%
Porez je uključen

Necenzurisan prevod knjige autobiografije Mihajla Pupina - Sa pašnjaka do naučenjaka, nagrađena Pulicerovom nagradom koja se u Americi izučava kao obavezna lektira.
Ovaj prevod, koji je odobrio lično Pupin, sadrži necenzurisane delove o Svetom Savi i o pravoslavlju koji su u posleratnom periodu izostavljeni.

Količina

Poslednji put kada je ova knjiga dodata u korpu: 13. 03. 2020.

 

Politika bezbednosti

 

Politika isporuke

 

Politika povraćaja

Iz predgovora:


Kada se osvrnem i pogledam kako je ova knjiga narasla za vreme od kako je pišem — a na to sam uložio preko godinu dana — čini mi se da bi se svrha njena najbolje opisala ovim rečima u početku Jedanaeste Glave:
„Glavna svrha moga pripovedanja bila je da opišem divnu pojavu idelizma u amerikanskoj nauci, poglavito u prirodnim naukama i u industrijama koje su u vezi s njima. Svojim sam očima posmatrao kako je došlo do te pojave i kako se ona postepeno razvijala. Sve što sam do sada govorio, bio je pokušaj da o tome dam onu svedodžbu koju može dati samo stručnjak, čovek pozvan da o tim stvarima govori. Ali ima mnogo drugih amerikanskih naučnjaka koji su još više pozvani da o ovome poslu kažu svoj sud; naučnjaka čija je reč pretežnija. Zašto, onda, da o idealizmu u amerikanskoj nauci govori jedan naučnjak koji je svoj život ovde počeo kao srpski useljenik, kraj tolikih rođenih amerikanskih naučnjaka, koji o tom predmetu znaju mnogo više nego ja? Ko je dovde pratio moja izlaganja, odgovor na to litanje naćiće sam. Podvućiću ovde samo tu, okolnost, da izvesni psihološki razlozi potkrepljuju moje mišljenje: da ima prilika koje padaju u oči useljeniku, dok umiču pogledu sinova neke zemlje. Ko vidi, taj i veruje. Neka govori onaj koji ima vere, samo ako ima ne u isporuku.”
Mihajlo Pupin.

96 Kom.

Detalji

Format
A5
Broj strana
444
Pismo
Ćirilica
Povez
Broš
Godina izdanja
2018

Možda vam se svidi

chat Komentari (1)
Ocena
Trenutno nema komentara.