БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  • -10%
Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka (Necenzurisan prevod)
  • Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka (Necenzurisan prevod)

Михајло Пупин - Са пашњака до научењака (Нецензурисан превод)

14
891,00 RSD 990,00 RSD Сачувај 10%

Нецензурисан превод књиге аутобиографије Михајла Пупина - Са пашњака до научењака, награђена Пулицеровом наградом која се у Америци изучава као обавезна лектира.
Овај превод, који је одобрио лично Пупин, садржи нецензурисане делове о Светом Сави и о православљу који су у послератном периоду изостављени.

Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka (Necenzurisan prevod)

Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka (Necenzurisan prevod)

Михајло Пупин -

891,00 RSD 990,00 RSD Сачувај 10%
Количина:
Поштарина
Упитајте

Пожури! Само 15 Остало на стању!

 

Политика безбедности

 

Политика испоруке

 

Политика повраћаја

 

Безбедно плаћање картицама

Из предговора:

Када се осврнем и погледам како је ова књига нарасла за време од како је пишем — а на то сам уложио преко годину дана — чини ми се да би се сврха њена најбоље описала овим речима у почетку Једанаесте Главе:
„Главна сврха мога приповедања била је да опишем дивну појаву иделизма у американској науци, поглавито у природним наукама и у индустријама које су у вези с њима. Својим сам очима посматрао како је дошло до те појаве и како се она постепено развијала. Све што сам до сада говорио, био је покушај да о томе дам ону сведоџбу коју може дати само стручњак, човек позван да о тим стварима говори. Али има много других американских научњака који су још више позвани да о овоме послу кажу свој суд; научњака чија је реч претежнија. Зашто, онда, да о идеализму у американској науци говори један научњак који је свој живот овде почео као српски усељеник, крај толиких рођених американских научњака, који о том предмету знају много више него ја? Ко је довде пратио моја излагања, одговор на то литање наћиће сам. Подвућићу овде само ту, околност, да извесни психолошки разлози поткрепљују моје мишљење: да има прилика које падају у очи усељенику, док умичу погледу синова неке земље. Ко види, тај и верује. Нека говори онај који има вере, само ако има не у испоруку.”

Михајло Пупин.

14
15 Ком.

Технички лист

Формат
A5
Број страна
444
Писмо
Ћирилица
Повез
Меки (брош)
Година издања
2018
ISBN
978-86-80406-59-6
Овај наслов нема рецензију

Можда Вам се допадне

Будите у току

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: