БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  Анри Барби - Срби под Једреном

  268

  Ратни дописник париског Журнала Анри Барби је пратио српску војску у многобројним ратним дешавањима и биткама у борбама за ослобођење и уједињење.

  Књига Срби под Једреном Анри Барбија представља дневник његовог новинарског бављења под Једреном у Првом балканском рату 1912. године, путем ког нам доноси подробнија обавештења о животу, раду и улози наше војске у опсади и освајању ове утврђене вароши.

  Анри Барби -

  Количина:
  Поштарина
  Упитајте

  Пожури! Само 16 Остало на стању!

  Васкршње снижење
  Драги наши читаоци,
  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо васкршњим снижењем:
  25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
  30% попуста на 3 купљене књиге
  40% попуста на 4 или више купљених књига
  уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
   

  Политика безбедности

   

  Политика испоруке

   

  Политика повраћаја

   

  Безбедно плаћање картицама

   

  Безбедно плаћање картицама

  Г. Анри Барбију пало je y део, да, „као ратни дописник париског Журнала, прати српску војску и шаље о њој своје извештаје за многобројне читаоце тога листа.

  Он је дошао у Србију одмах по мобилизацији. Био је с нашом војском у њеним најглавнијим биткама и остао крај ње и онда кад се највећи број стpaних дописника већ био разишао. Од тада до данас, послао је своме листу масу извештаја, који се одликују савесношћу и искреношћу.

  После петомесечног бављења међу Србима и крај српске војске, г. Барби је, између многих дописника, понајпре у стању да да потпуна и сигурна саопштења о српској војсци, њеним напорима и успесима.

  Увод ове књижице предговор је његове књиге о нашем рату која ће изаћи на француском. Остало је дневник његовог бављења под Једреном.

  Поред тешкоћа које су мy стајале на путу, г. Барби је успео да оде и под Једрене. Њему имамо да захвалимо за неколико детаљних и живих описа ноћног бомбардовања Једрена и за подробнија обавештења о животу, раду и улози наше војске у опсади и освајању ове утврђене вароши.

  Г. Барби је у своме дневнику потанко и лепо саопштио утиске о оним нашим војницима, који су се највише удаљили од своје земље и о којима се у јавности до сада најмање писало, те је ова књижица, и по томе, врло занимљива и врло пријатна.

  1. марта 1913.                                                                                                                                                                                                       Милорад Зебић

  268
  16 Ком.

  Технички лист

  Формат
  A5
  Број страна
  60
  Писмо
  Ћирилица
  Повез
  Меки (брош)
  Година издања
  2022
  ISBN
  978-86-6140-025-4
  Овај наслов нема рецензију

  Можда Вам се допадне

  Будите у току

  Контактирајте нас путем WhatsApp

  Boxed:

  Sticky Add To Cart

  Font: