БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  • Доступно само путем интернета!

Бранислав Нушић - Рамазанске вечери

121

Branislav Nušić - Ramazanske večeri

Пространо је небо, под којим праведни Алаху клањају; Големо је царство што га је Алах Падишаху подијелио. Седам мора дршћу под његовим ногама; седамдесет и седам милнета робују му, а седам стотина седамдесет и седам градова окитили су му царство и, преко тога још, Стамбол легао на два мора и на два свијета. Па у тако пространоме царству, има ти и горостаснијех планина и чаробнијех језера: мудријех дервиша и лијепијех жена; блиставијех шедрвана и хладовитијех теферича; мириснијех бахча и тијеснијех сокака; високијех минарета и нискијех торања; тајанственијех харема и топлијех хамама; шаренијех наргила и срмали алтипатлака; ћетене халве и руменијех портокала; маснијех пилава и модријех маслина.

15 ствари којих нисте знали о Браниславу Нушићу

Бранислав Нушић

Количина:
Поштарина
Упитајте

Пожури! Само 63 Остало на стању!

Васкршње снижење
Драги наши читаоци,
Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо снижењем:
25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
30% попуста на 3 купљене књиге
40% попуста на 4 или више купљених књига
уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
 

Политика безбедности

 

Политика испоруке

 

Политика повраћаја

 

Безбедно плаћање картицама

Ову књигу посвећује писац старини пјеснику,

господину

ЈОВУ ИЛИЈЋУ

уз ово писмо:

Бабо!

Пространо је небо, под којим праведни Алаху клањају; Големо је царство што га је Алах Падишаху подијелио. Седам мора дршћу под његовим ногама; седамдесет и седам милнета робују му, а седам стотина седамдесет и седам градова окитили су му царство и, преко тога још, Стамбол легао на два мора и на два свијета. Па у тако пространоме царству, има ти и горостаснијех планина и чаробнијех језера: мудријех дервиша и лијепијех жена; блиставијех шедрвана и хладовитијех теферича; мириснијех бахча и тијеснијех сокака; високијех минарета и нискијех торања; тајанственијех харема и топлијех хамама; шаренијех наргила и срмали алтипатлака; ћетене халве и руменијех портокала; маснијех пилава и модријех маслина. И већ што ти нема и зенђина, и фукаре, и бијесна и покорна, и рзлија и р‘суза, и инсана од сваке руке, и од свакојака адета и дина.

Е, па под тако широкијем кровом, као што је Падишин, гдје се сав тај инсан комеша; гдје се све те слике виђају и привиђају што ти се није десило и што ти се неће десити, и оно што је писано и оно, Алаха ми, што нигдје писано није било.

Ако сам што и забиљежио, нијесам све још, а и оволико што сам могао и умио, у тебе сам, бабо, књигу изучио, па зато теби нека је ова књига и намијењена.

Халали, бабо!

У Серу, 1898. године

Нушић

121
63 Ком.

Технички лист

Формат
A5
Број страна
164
Писмо
Латиница
Повез
Меки (брош)
Година издања
2020
Овај наслов нема рецензију

Можда Вам се допадне

Будите у току

Контактирајте нас путем WhatsApp

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: