БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СВЕ ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО 3000 РСД НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ

  Нићифор Дучић — Историја Српске православне цркве од првијех десетина VII до XIX века

  262

  Nićifor Dučić — Istorija Srpske pravoslavne crkve od prvijeh desetina VII do XIX veka

  Нићифор Дучић —

  Количина:
  Поштарина
  Упитајте

  Пожури! Само 56 Остало на стању!

  Васкршње снижење
  Драги наши читаоци,
  Одлучили смо да Вас и ове године обрадујемо васкршњим снижењем:
  25% попуста на купљену 1 или 2 купљене књиге
  30% попуста на 3 купљене књиге
  40% попуста на 4 или више купљених књига
  уз бесплатну доставу за износе веће од 3000 РСД.
  Снижење се обрачунава аутоматски када у корпу додате одговарајући број наслова.
   

  Политика безбедности

   

  Политика испоруке

   

  Политика повраћаја

   

  Безбедно плаћање картицама

   

  Безбедно плаћање картицама

  У ову су историју српске православне цркве обухваћене све области у којима Срби наставају од првијех десетина VII вијека до наших дана. Излази на свијет у сaжeтом опсегу по предавањима Њ. В. краљу српскому Александру I, и може послужити као уџбеник у српским богословијама.

  Написана је: по студијама и записима пишчевим, споменицима, књигама, расправама, монографијама и часописима из домаће и иностране књижевности старе и нове од Порфирогенита до наших дана.

  Вично око и зналац посла лако ће то опазити.

  Ну, колико је јоште и сада тежак посао систематички написати цјелокупну историју Српске православне цркве, кратку или опширну, најбоље знаду они који се тијем стручно баве; знаду: да има пропланака за које се до сада није нашло података. На њима ће се уставити сваки бољи историк и довијати да их попуни и расвијетли. И опет ће остати у њој много празнина и нетачности.

  У Босни је и Херцеговини (Хуму) историја српске православне цркве најзамршенија од самога почетка па до 1557. године. Тому има више узрока: тежња тијех области за одвојеност и независност своју; властољубни поступци римских папа; освајачке намјере угарских краљева и богомилска јерес.

  Лако је дакле појмити што ни ова историја није без празнина и нетачности покрај најбоље пишчеве воље, труда и настајавања да буде што потпунија и тачнија. Старао сам се да унесем у њу барем досадашње пречишћене резултате критичких истраживања на томе пољу, прикупљајући грађу за њу више од 20 година. Али је варварска и дивља рука уништила многе српске културне и књижевне споменике и податке, те се никад неће наћи довољно потребне грађе за све периоде историје српске православне цркве. А колико се буде с временом находило толико ће се попуњати и исправљати.

  Како није до сада критички написана ни штампана та историја (колико се, наравно, сада може написати), лацкам себи да ће се овом попунити досадашња празнина у српској црквеној књижевности по историчкој струци и корисно послужити српским богословијама које у томе тaвope.

  Ако се њоме ускористују и други читаоци уопће, а српски свештеници на по се, који не знају барем један стари класични и један модерни културни језик и немају стручне књижнице, биће потписаному најмилија награда за уложени труд.

  У Биограду 1894. год Н. Дучић

  архимандрит

  262
  56 Ком.

  Технички лист

  Формат
  A5
  Број страна
  250
  Писмо
  Ћирилица
  Повез
  Меки (брош)
  Година издања
  2022
  ISBN
  978-86-6140-019-3
  Овај наслов нема рецензију

  Можда Вам се допадне

  Будите у току

  Контактирајте нас путем WhatsApp

  Boxed:

  Sticky Add To Cart

  Font: